Otelimiz, İstanbul’da Tarihi Yarımada’daki en eski yapı olan Küçük Ayasofya Camii’nin tam karşısında, Marmara Denizi’nin engin maviliklerine bakan oldukça sakin ve ferah bir noktadadır. Etrafımızda geleneksel Türk yemekleri yapan birçok restoran ile birlikte, birçok cafe ve eğlence merkezleri de bulunmaktadır.

 

  • Ayasofya Müzesi’ne, İslam Eserleri Müzesi’ne, Sultanahmet Meydanı’na ve Sultanahmet Camii’ne 10 dakikalık;
  • Nuruosmaniye’ye, Kapalıçarşı’ya on dakikalık yürüme mesafesinde olan Otelimiz,
  • Bursa’ya seyahat etmek isteyen konuklarımızın Yenikapı Feribot İskelesi’ne de yürüyerek on dakikada ulaşabilecekleri kadar merkezi bir lokasyona sahiptir.
  • Otelimiz ayrıca Atatürk Havalimanı’na 18 km uzaklıkta olup, sahil yolu takip edilerek yaklaşık 30 dakikada havalimanına ulaşılabilmektedir.

Küçük Ayasofya Camii

Küçük Ayasofya Camii. İstanbul’un Küçük Ayasofya semtindeki cami. Bizans İmparatoru I. Jüstinyen ve karısı Theodora tarafından 527-536 yılları arasında Aya Sergios ve Bachos Kilisesi (Yunanca: Eκκλησία τῶν Άγίων Σεργίου καί Βάκχου ὲν τοῖς Ὸρμίσδου) adıyla yaptırılan kilise 1497’de sultan II. Beyazıt Topkapı Sarayı Darüssaade ağası Hüseyin Ağa döneminde camiye çevrilmiştir. Temelinde 3 metreye 1,8 metrelik blok taşlar kullanılmıştır. 8 köşeli ana kubbesi bulunmaktadır. İstanbul’un en eski Bizans Dönemi yapısı olarak bilinir. Bahçesinin güney kısmında 24 odalı geniş bir bahçesi ve ortasında şadırvanı olan Hüseyin Ağa Medresesi yeralır. Medrese Yesevi Vakfı tarafından restore edilmiş ve Türk el sanatlarının hizmetine verilmiştir. Yakınında Kesikbaş Hüseyin Ağa türbesi yer alır. Yapı 1836 ve 1956 yıllarında iki onarım görmüş, muhtelif kurşun ve sıvaları yenilenmiş, tek minaresi önemli ölçüde onarılmıştır.

Sokullu Mehmet Paşa Camii

Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi, Mimar Sinan’ın İstanbul Kadırga’da Şehit Mehmet Paşa yokuşunda bulunan ve cami ile külliyeden oluşan bir eseri. Sinan’ın en güzel eserlerinden biri sayılır. Üç padişaha sadrazamlık yapan Sırp asıllı Sokollu Mehmet Paşa adına 1571’de karısı tarafından yaptırılmıştır. Dik yokuşlardan oluşan sokakların arasında kurulan külliye, bu güçlükten plan olarak da yararlanmış, üç sokaktan ve üç farklı kottan girilen külliyenin avlusuna merdivenlerle ulaşılarak pek sık rastlanmayan bir zenginlik yaratılmıştır. Avluda mermer bir şadırvan yer alır. Çevresinde medresenin bölümleri bulunur. Camide, İznik çinileri ve orijinal kalem işleri de bulunmaktadır. Sultanahmet Camii ile Küçük Ayasofya Camii arasındaki Kadırga yokuşunda 2 metrelik duvarla çevrili bir alanda yapılmış olan caminin banisi Sokollu Mehmet Paşa, mimarı Mimar Sinan’dır. Eğimli bir arazide, tek minareli, tek kubbelidir. Sokollu Mehmet Paşa’nın İstanbul’da iki yerde kendi adını taşıyan camilerden biridir. Öteki cami, Azapkapı’daki Sokollu Mehmet Paşa Camii’dir.